Hoe is het begonnen? Wat denk je?

Met passie voor chocolade natuurlijk!

 

Ik hou ervan om iets leuks mee te nemen als ik ergens op bezoek ga. Of als er iets te vieren of te troosten valt. Chocolade is altijd goed! Een simpel doosje vond ik steeds zo magertjes. Dus ik ging op onderzoek uit. Want bonbons en chocola zijn leuk, maar je kan er zoveel meer mee! Na diverse chocoladewinkels te hebben bekeken dacht ik:“Dat wil ik ook! Zo’n winkel, maar dan nét ff anders!”

De Chocotoko is geopend in 2014, in Uithoorn. Ik wilde een naam die bij mij past. Aangezien ik Amsterdamse ben, mocht de winkel best een Amsterdamse knipoog hebben. In Amsterdam wordt een winkel heel vaak toko genoemd. Dus ja, wat anders dan: Choco Toko?

En zo geschiedde! Nu zijn we alweer 10 jaar verder. Mijn rechterhand Gonnie kwam er al snel bij, die mij assisteert en mij met alles helpt. Heel veel geleerd en dat blijven we doen. We doen nog steeds diverse opleidingen en cursussen.

We maken inmiddels ook onze eigen chocolade-creaties. Lekkere dingen verzinnen, zoals toevoegingen van stroopwafel, cookies of karamel, met witte chocolade, pure chocolade en alles er tussen in. Natuurlijk zoeken we ook nog steeds de lekkerste en leukste chocolade bij onze collega chocolatiers. Wat mij betreft de ideale combi om zoveel mogelijk aan de vraag van al onze klanten te voldoen!

Ik zie je graag een keertje in de winkel!